• instagram-1581266_960_720_edited
 • Facebook Social Icon

Welkom   Welcome

U bent bezoeker

sinds oktober 2005

Update: 23 juni 2018

Werkhondenkennel "van Rosan" is een kleinschalige kennel met als doel:

het fokken van gezonde honden met goede werkeigenschappen, een stabiel karakter en uitstraling.

In de eerste plaats wordt er geselecteerd op gezondheid en karakter.

 

Workingdogkennel "van Rosan" is a small kennel with the goals;

breed healthy workingdogs with good workingcapicities, stabile character and looks.

Health and character are number 1 priority while selecting dogs for breeding.

Ferdi BRN 17446

 

Vanaf augustus 2015 is Ferdi weer in het bezit van Werkhondenkennel van Rosan.

Na zijn kampioenstitel in 2013 is Ferdi 2,5 jaar actief geweest als surveillancehond in Amerika.

Ook heeft hij daar voor vele nakomelingen gezorgd en zijn z'n pups door het hele land te vinden.

Na een carriereswitch van de eigenaar/geleider, moest Ferdi vervroegd met pensioen. Het niks doen was niet aan Ferdi besteed en kregen wij het aanbod om Ferdi weer terug te halen.

Ferdi is een gezonde en werklustige hond en zal dan ook voor het KNPV PH2 programma worden getraint. Daarnaast is hij ook beschikbaar voor dekkingen, mits de teef medisch 100% gezond is.

Eerste dekkingen zijn reeds besproken. Ferdi zal onder andere worden gebruikt voor het fokprogramma van diverse politiekorpsen in Duitsland en Engeland. In de toekomst zal er ook (weer) ingevroren sperma beschikbaar zijn voor K.I.

Rednies Shelby GT, PH1 428 CL

Heb je nog een mooie foto van jouw Rosan die niet mag ontbreken op deze website?

Stuur deze dan naar dit email adres!

 

 

If you have a nice photo from your Rosan dog and you like to add it to this website?

Please send it to this email address!

 

Meer informatie

 Ontstaan

In 2005 is het A-nest geboren. Vanaf dat moment wist ik het zeker: fokken is mijn passie. Het uitpluizen van bloedlijnen, de medische noodzakelijke onderzoeken, dan de loopsheid afwachten, dekken (zal het lukken...?), de dracht (zal ze dragen...?), de bevalling en natuurlijk het grootbrengen van een nest pups. Het moment van uitvliegen is een moment dat ik als minder prettig ervaar, maar als ik dan zie hoe de honden presteren in de sport en ook weer voor nakomelingen zorgen, dan ben ik stiekem wel trots.

Het fokken van een nest en het trainen van honden zie ik als hobby wat ik zeer serieus neem.

De naam "Rosan" is ontstaan uit een combinatie van twee namen: Rocco - Sandra. Rocco is mijn eerste hond geweest waar ik veel van heb geleerd. Tevens is Rocco de stamvader van de kennel. De naam "van Rosan" wordt als achternaam gevoerd(bijvoorbeeld "Myla van Rosan).

 

 ​Nest

WHK van Rosan streeft er naar om de pups in een prikkel rijke omgeving op te laten groeien. De eerste 3 weken gunnen we moeder en pups rust. Daarna krijgen de pups de mogelijkheid om lekker naar buiten te gaan (mits het weer dit toe laat). Hier komen ze in aanraking met allerlei geluiden en geuren, al dan niet opzettelijk ontstaan. Ook maken ze kennis met onze andere honden. Kraamvisite is van harte welkom als de pups 3/4 weken zijn.

 

 

 A B C D nest?

Zoals je kunt zien, krijgen de nesten een letter van het alfabet. 

Ieder nest krijgt een andere beginletter, omdat alles dan veel overzichtelijker is. De stamboompups krijgen van ons een naam.

De niet stamboompups krijgen ook wel een naam die begint met de betreffende letter, maar de nieuwe eigenaren zijn niet verplicht om deze naam aan te houden. Echter wordt het wel op prijs gesteld als ze een naam krijgen die begint met de betreffende letter. Want zeg nou eerlijk: "Rakker" uit het "L" nest, klopt natuurlijk niet ;-)

 

 

 Een pup van WHK van Rosan en dan...

Nadat je een pup hebt opgehaald, zullen we regelmatig contact met elkaar houden.

Het wordt zeer op prijs gesteld om bijvoorbeeld foto's te ontvangen. Zo kunnen we zien of de honden uitgroeien tot honden waar Rosan naar streeft. 

Zo wordt er naar gesteefd om jaarlijks een KNPV oefendag te organiseren voor honden gefokt door Rosan die actief worden getraind binnen het KNPV programma. Meer info over deze dag vind u op de pagina Oefendag.

 

 

 Voorwaarden     Lees de voorwaarden voordat je besluit om een pup bij Rosan te reserveren

We hebben te vaak meegemaakt dat reserveringen werden afgezegd, zelfs nog nadat de pups geboren waren. 

Door deze teleurstellingen voelen wij ons genoodzaakt om een aanbetaling te vragen. Deze aanbetaling wordt pas voldaan op het moment dat je bericht krijgt dat de pups geboren zijn. Je betaald niet voor iets wat er nog niet is.

De reservering worden verwerkt in volgorde van aanmelden, nadat jouw gegevens zijn ontvangen.

Zie je, om welke reden dan ook, toch af van de pup, dan wordt het reserveringsgeld niet terugbetaald.

 

 

 Afstamming

WHK van Rosan fokt niet altijd nestjes met stamboom. Dit betekent niet dat de afstamming onbekend is. Er is een database waarin heel veel bloedlijnen terug zijn te vinden. Sommige lijnen zijn zelfs tot 1936 terug te vinden! Bij alle honden tref je een zogenaamd "BRN" nummer aan (Bloedlijn Registratie Nummer). Dit nummer leidt naar de bloedlijn van de betreffend hond.

Daarnaast is het belangrijk om met honden te fokken die aantoonbaar medisch geen erfelijke gebreken hebben. Het is dus belangrijk om de bloedlijn goed te kennen. Vooral wanneer er lijnteelt gefokt wordt op een bepaalde hond is het belangrijk om te weten wat de eigenschappen van die bloedlijn zijn. Niet alleen de positieve punten, maar zeer zeker ook de gebreken. Denk hierbij aan; gebit, heupen, ellebogen, rug, schouders en karakter.

 

 

 Erkenning

"Erkende fokkers" bestaan niet. Erkenning suggereert een keurmerk en een orgaan dat toeziet op de kwaliteit, en beide bestaan niet. We kunnen hoogstens spreken van ervaring. Door de jaren heen hebben wij ervaring opgedaan in alles wat er komt kijken bij het fokken van een nestje pups. Uit ervaring weten we dat gezondheid en karakter het meest belangrijk is voor een werkhond.

Rijksgediplomeerd en erkend zijn broodfoktermen.

 

 

 Huis- of kennelhond

De Mechelse Herder is een werkhond puur sang. Staat altijd klaar om te werken. Op het moment dat een Mechelaar niets te doen heeft gaat hij zijn energie op een andere manier uiten. Bijvoorbeeld door aan de stoelpoten te kluiven, vaak in je broek hangen, niet luisteren etc. Het is dus van belang dat een Mechelaar wat te doen heeft. Maar..... iedere dag een lange wandeling in het bos, of een half uur naast de fiets is niet de oplossing. Ze willen graag mentaal bezig gehouden worden. Als je hier aan kan voldoen, kan een Mechelse Herder prima als huishond gehouden worden. 

De honden die bij ons in de kennel zitten, zijn volop in training. De kennel is hun plek waar ze tot rust kunnen komen na een intensieve training. Tevens hoeven ze daar ook "niks" meer. Zouden deze honden ook binnen in huis leven, wordt er ook weer van alles van ze verlangt (niet op de bank, ga op je kleed, niet bedelen). In onze ogen is dat niet eerlijk voor de hond, waar al veel mee getraind wordt.

  © o p y r i g h t

   

  De informatie die u op deze website aantreft, is eigendom van Werkhondenkennel van Rosan.
  Het is niet toegestaan informatie over te nemen. U wordt vriendelijk verzocht daarbij voor bronvermelding zorg te dragen.

  Het beeldmateriaal (logo's, foto's en overige afbeeldingen) dat u op deze website aantreft, is auteursrechtelijk beschermd en mag op geen enkele wijze verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Werkhondenkennel van Rosan.

   

  Bronvermelding: Werkhondenkennel van Rosan

  Contact Werkhondenkennel van Rosan

   

  Tel: 0031(0)613314329

  This site was designed with the
  .com
  website builder. Create your website today.
  Start Now